top of page
lydnad2.jpg
Årets Lydnadsborder 20/21
LD Start LD 1 RLD N F A Fightingstars Queen of My Heart
Förae Astrid Wärngren.
20210917_151612 (002)_edited.jpg

Lydnad

Lydnad är en kreativ och fartfylld hundsport. Att träna grunderna i lydnaden är väldigt bra för dig som även tänkt tävla i andra grenar. Med rätt och motiverande träning har många borderterrier det som behövs för att kunna komma upp i de högre klasserna. Samspelet man får med sin hund i denna gren är en fantastisk känsla.

I lydnadsklass tävlar man i 4 klasser. Man börjar i startklass. Sedan följer klass 1, 2 och 3 vartefter man tävlar och får uppflyttningspoäng.  

Varje klass är uppdelad i olika moment tex fritt följ, inkallning, apport, hopp över hinder, rutan mm. Läs gärna mer på www.brukshundklubben.se.

 

Har du frågor eller ideer vad vi kan hitta på i lydnaden, tveka inte att höra av dig till oss!

Ansvariga lydnad

Maria Glamsare, Nyköping 

073 913 66 32
epost

 

Jag har haft borderterrier sedan 1998. Har tävlat i lydnad med alla mina BT samt med riesenschnauzer och nu holländsk herdehund. Min borderterrier Dino blev lydnadschampion.

 

Jag sitter i BTS styrelse som suppleant och är kontaktperson för både lydnad och bruks. Jag är även aktiv i Brukshundklubben.

ASTRID.jpg
Maria o Qingen.jpeg

Astrid Wärngren, Eskilstuna
073 952 33 40 

epost

Jag har 2 tikar, Humlan och Myran som tränas och tävlas i flera olika hundsporter såsom lydnad, rallylydnad, agility, bruks, caniscross m.m. Det är dock lydnaden som är det roligaste och det vi satsar mest på.

 

Min önskan som kontaktperson för lydnaden är att fler borderterrierekipage hittar denna roliga och givande gren.

Årets Lydnad (002).JPG
bottom of page