lydnad2.jpg

Lydnad

Lydnad är en kreativ och fartfylld hundsport. Att träna grunderna i lydnaden är väldigt bra för dig som även tänkt tävla i andra grenar. Med rätt och motiverande träning har många borderterrier det som behövs för att kunna komma upp i de högre klasserna. Samspelet man får med sin hund i denna gren är en fantastisk känsla.

I lydnadsklass tävlar man i 4 klasser. Man börjar i startklass. Sedan följer klass 1, 2 och 3 vartefter man tävlar och får uppflyttningspoäng.  

Varje klass är uppdelad i olika moment tex fritt följ, inkallning, apport, hopp över hinder, rutan mm. Läs gärna mer på www.brukshundklubben.se.

 

Har du frågor eller ideer vad vi kan hitta på i lydnaden, tveka inte att höra av dig till oss!

Kontaktpersoner för lydnad är:

Maria Glamsare, Nyköping 

tel: 073-913 66 32
e-post mariaglamsare@hotmail.com

 

Jag har haft borderterrier sedan 1998. Har tävlat i lydnad med alla mina BT samt med riesenschnauzer och nu holländsk herdehund. Min borderterrier Dino blev lydnadschampion.

 

Jag sitter i BTS styrelse som suppleant och är kontaktperson för både lydnad och bruks. Jag är även aktiv i Brukshundklubben.

ASTRID.jpg
mariaglamsare.jpg

Astrid Wärngren, Eskilstuna
tel: 073-952 33 40 

e-post astridwarngren@gmail.com

Jag har 2 tikar, Humlan och Myran som tränas och tävlas i flera olika hundsporter såsom lydnad, rallylydnad, agility, bruks, caniscross m.m. Det är dock lydnaden som är det roligaste och det vi satsar mest på.

 

Min önskan som kontaktperson för lydnaden är att fler borderterrierekipage hittar denna roliga och givande gren.

klubbmastare-lydnad2019.jpg
Klubbmästare 2019
Ground Workers Marvellous
aretslydnadsborder.jpg
Årets Lydnadsborder Fightingstar's
Queen of My Heart