Bruks

Bruks består av grenarna sök (personsök), spår (personspår), rapport, IGP och patrullhund. De
grenar som kan passa för borderterrier är sök och spår.

I tävlingsformen ingår specialmoment i skogen (tex spår eller sök), lydnad, uppletande eller budföring. Man börjar med appellklass och flyttas sedan upp till lägre, högre och elitklass vartefter man presenterar uppflyttningsresultat. Läs gärna mer på www.brukshundklubben.se


I sök tränar man tillsammans med en grupp, där man turas om att gömma sig (figurant) för varandras hundar i skogen. När man tävlar ska hunden hitta 2-3 figuranter inom ett visst område i skogen. Detta är otroligt spännande och hundarna brukar älska det!


I spår går man själv eller någon annan person ut ett spår till hunden. På tävling är spåren från 300 m till 1500 m, beroende på klass. De ska ligga från 40 min till uppåt 2 timmar. Detta kan man träna själv eller tillsammans med andra.


Varje år genomförs ett läger där vi tränar spår eller sök samt tillhörande lydnad, budföring och uppletande. Med eller utan instruktörer.


Vill du veta mer? Kontakta gärna någon av oss eller leta upp Borderterrier Bruks på Facebook

 

 

Kontaktpersoner för bruks är:

Maria Glamsare,  Nyköping
tel: 073-913 66 32 
e-post mariaglamsare@hotmail.com

Jag har haft borderterrier sedan 1998. Har tävlat i bruksgrenen sök med mina 2 senaste, Dino och Qingen, samt med riesenschnauzer.

Jag sitter i BTS styrelse som suppleant och är kontaktperson för både lydnad och bruks. Jag är även aktiv i Brukshundklubben.

Jag brinner för borderterrier och bruks!

mariaglamsare.jpg
aretsbruksborder.jpg
Årets Bruksborder Gluntens Isadora

Gudrun Jonsson-Glans, Säter 
tel: 072-716 09 96

e-post gudrun@jonsson-glans.se 

I familjen har vi haft hund i flera decennier; Som barn riesenschnauzer och som vuxen labrador, breton och sedan 2011 borderterrier. Just nu har vi två borderterrier som jag testat det mesta med och framförallt fastnat för bruks. Jag och min nioåriga Nilas tävlar i sök.