top of page
Pelle orginal i slalom (002).jpg

Pelle i slalombanan. Foto: Sara Björk

Agility

Agility är en hundsport där hunden skall springa en hinderbana och forcera hindren i rätt följd och på rätt sätt och som vid tävlingar skall genomföras på tid. 
 

Sporten kom till Sverige från England 1985  Den blev officiell 1 mars 1987.
I Sverige tävlar hundarna i fem olika storleksklasser: X-small, small, medium, large och x-large. Det är mankhöjden som styr vilken storleksklass du ska tävla i. 
Sporten går ut på att så fort som möjligt forcera en hinderbana med så få fel som möjligt. Den hund som har minst fel och snabbast tid vinner. Det finns två olika klasser, hoppklass (utan kontaktfältshinder, det vill säga balansbom, gungbräda och A-hinder) och agilityklass (här kan alla hindertyper vara med). Domaren ritar banan och den ser olika ut från varje gång.

Pia och Ella KM vinnare 2019 (002).jpg

KM vinnare 2019 blev Pia Nilsson med sin borderterriertik Ella

Ansvarig Agility

Catja Paulsson 
Stenslanda Lillegård 1 
35595 Tävelsås
0739845637
 

Jag är en aktiv hundägare som haft BT sen -92 och tävlat i många olika grenar med mina hundar genom åren. agilityn har alltid funnits där vid sidan om alla andra grenar jag tävlat i men de sista åren har agilityn tagit över mer och mer...det är himla kul att tävla oavsett gren. 

Idag har jag Borderterrierna: Fixa 5 år och Musse 11 månader samt 2 hundar till av annan ras. 

Jag är utbildad SBK lärare, instruktör i agility, hoopers, rallylydnad, freestyle, nosework/specialsök, lydnad och TL i agility. 

FB_IMG_1611691314043_edited.jpg
bottom of page