top of page

Borderterriern 100 år!Svenska Kynologiska Akademins temautställning BORDERTERRIERN 100 ÅR

Plats: SKK, temarummet, Rotebro 2 mars - 31 maj 2022

Utställningen invigs med pompa och ståt onsdagen den 2 mars kl 15.00 av Carl-Gunnar Stafberg, Kennel Bombax (60 år med borderterrier).

Man kan besöka utställningen ända fram till slutet av maj, vid intresse ska man kontakta SKK och boka en tid för besök eftersom museet och temarummet normalt är låst.

Kontaktperson på SKK är Lotta Bengtsson, telefon 08-795 33 14, epost lotta.bengtsson@skk.se


Utställningen ”Borderterriern 100 år” handlar om hur allting började och hur det fortsatte i trakten av bergskedjan Cheviot Hills nära gränsen till Skottland, och även hur rasen kom till Sverige och vann popularitet här. Kanske finns de tidiga hundarna i er egen borderterriers stamtavla? En del av klubbens historia finns också med här. Det finns mycket kunskap att hämta bland föremål, bilder och förklarande texter i Temarummet i SKKs lokaler. En omfattande katalog finns att ta med hem.

Passa på att besöka den unika utställningen!484 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Webbinarium kring hälsa 25/4 kl. 19-21

Agria Breed Profiles (ABP) är ett världsunikt material som speglar hälsostatusen hos våra svenska hundar sedan 1995. Då startade kartläggningen av rasspecifik skadestatistik i samarbete med Svenska Ke

VÄLKOMMEN till Bruksborderterrierläger 19-23 juni 2024!

Årets höjdpunkt för alla oss borderterrierägare med ett intresse för bruksgrenarna spår och sök! Plats: Ingelstadgymnasiet strax söder om Växjö. Årets värdinnor: Catja Paulsson tillsammans med Maria G

Comments


bottom of page